Kattoristikot

CE-merkityt NR-kattoristikot | Nastola ja muu Suomi

Nastolan tehtaassamme valmistetaan tilaustyönä harjaristikoita, saksiristikoita, kehäristikoita, vinoseinäisiä käyttöullakkoja sekä pulpettiristikoita. Kaikki ristikkomme ovat CE-merkittyjä, joka kertoo EU:n direktiivien myöntämästä oikeudesta käyttää CE-leimaa takeena ristikoiden laadusta ja laadunvalvonnasta sekä voimassaolevista luvista. Voimassaolo on tarkistettavissa Inspectan ylläpitämistä luetteloista tästä.

Kattoristikoiden valmistus, toimitus ja asennus

Ristikoiden valmistuksen ja kuljetuksen lisäksi hoidamme myös halutessasi asennuksen edullisesti. Asennus onnistuu näppärästi 25 m:n pituisella puomilla. Kuljetamme kattoristikoita aina Keski-Suomen alueelle ja Pohjois-Karjalaan. 

  • Harjaristikko: Harjaristikko on yleisin ristikkotyyppi halli- ja liikerakennuksissa. Voimme valmistaa alapaarteeltaan 15 metrisiä ristikoita. Jakona käytetään yleensä 900 tai 1200 mm. Kattotuolin tukikorkeus vähintään eristepaksuus + 100 mm.

  • Saksiristikko: Esimerkiksi omakotitaloissa tyypillisesti käytettävän saksiristikon vino alapaarre mahdollistaa lisätilan käytön. Saksiristikon tukikorkeuden tulee olla korkeampi kuin harjaristikoissa.

  • Kehäristikko: Kehäristikon avulla puolitoistakerroksisten rakennusten huoneistoihin saadaan lisätilaa. Kehäristikko vaatii aina kolme tukea, jänneväli ei saa ylittää 4,5 m. Epäsymmetrisiä kehäristikkoratkaisuja tulee välttää rakennusteknisistä syistä.

  • Vinoseinäinen käyttöullakko: Ullakon tila on tarkoitettu vain tavaran varastointiin eikä sitä ole mahdollista muuttaa huonetilaksi. Ullakon leveys harjalla on noin 1,0 m -1,2 m ja alhaalla maksimissaan noin 3 m.

  • Pulpettiristikko: Pulpettiristikon avulla katolla oleva lumi saadaan ohjattua pois kulkuväylältä. Lumikuormat tulee tarkastaa aina tapauskohtaisesti omalla rakennesuunnittelijalla.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!